Cargols amb salsa vinagreta de tomàquet

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per als cargols:

Per a la vinagreta:

4 racions

Elaboració

Deixem una estona el cargols en un gibrell amb aigua fresca per tal que surtin. Això requereix una estona. Eliminem els que no hagin sortit ja que vol dir que són morts. Els rentem ben bé amb aigua fresca i els posem escorreguts en una olla coberts d'aigua. Tapem l'olla i ho posem a bullir. Els deixem bullir uns cinc minuts. Els escorrem i els tornem a rentar. Els tornem a posar en l'olla amb aigua fresca i els tornem a bullir cinc minuts més. Els tornem a escórrer i els tornem a posar a l'olla amb aigua però aquesta vegada per a bullir-los definitivament amb sal, la branca de romaní, les branques de fonoll i el bitxo. Deixem que bullin a foc lent fins que veiem que estan fets. Els reservem i ens posem a fer la salsa vinagreta. Per a la qual cosa, haurem escalivat prèviament els tomàquets i els haurem tret la pell. En un morter piquem els alls amb una mica de sal. Hi afegirem la polpa del tomàquets escalivats i continuem picant. Afegim un raig de vinagre i oli d'oliva i ho remenem tot amb la ma del morter.
Escorrem els cargols calents i els hi treiem les herbes. Els posem en una plata. Passem la vinagreta en bols individuals. La plata amb els cargols es posa al mig i cada u en va agafant i sucant a la vinagreta. Bon profit.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se