Fideus de vermar
Ingredients
- Ossos de be per a fer brou
- Verdures per a fer brou (porro, ceba, xirivia, nap, pastanaga...)
- Carn de be sense greix preferentment de la cuixa
- Fideus perla
- Una ceba grossa
- Tomàquet madur triturat
- 1 got de vi negre
- Bitxo (la quantitat dependrà del picant que agradi)
- Oli d'oliva
- sal, pebre negre, canyella en pols, clau i nou moscada
Utensilis
Cassola de fang
Elaboració
Fem un brou amb els ossos de be i les verdures. El reservem.
Tallem la carn de be a daus d'un centímetre, més o menys (aquest plat es menja amb cullera) i la salpebrem. Tallem la ceba a daus petits.
Posem una cassola de fang al foc i fregim amb oli d'oliva els daus de carn i el bitxo a foc lent. Quan veiem que comencen a rossejar, afegim la ceba, remenem i deixem que es vagi fent tira-tira. Quan veiem que la ceba comença a transparentar, afegim el tomàquet triturat, remenem i deixem que es vagi fent lentament. Quan veiem que el sofregit comença a beure's el suc, afegim el got de vi i deixem que redueixi la meitat. Afegim les espècies (canyella, nou moscada, clau i pebre negre), remenem i afegim el brou que hem fet i reservat. Deixem que bulli a foc lent amb la cassola tapada durant uns 90 minuts com a mínim. Afegim els fideus perla i deixem bullir 15 minuts més. Apaguem el foc, deixem la cassola tapada cinc minuts més i ja ho podem servir.
MOLT IMPORTANT: NO HAN DE QUEDAR FIDEUS SECS. ÉS UN PLAT BROUÓS
Notes
Plat típic d'aquestes dates. Al poble de Binissalem (Mallorca) es fa un sopar al carrer de fideus de vermar el darrer cap de setmana de setembre amb motiu de les Festes del Vermar.
Comparteix aquesta recepta: