Sardines marinades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: estiu
tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600g de sardines (aprox. 30)
- 150g de vinagre blanc (jo he fet servir el balsamic blanc de borges)
- 1 llimona
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Oli
- Barreja de pebres en gra
- Salmorra al 10% (500ml)
Elaboració
Per a la salmorra:
Posar a bullir aigua i just arrenqui el bull afegir un 10% de sal i apagar el foc.
Esperar que refredi abans d'utilitzar
Per a les sardines:
Treure el cap i els budells de les sardines. De moment no obrir-les
Deixar les sardines cobertes de salmorra entre 5 i 10 minuts
Fer un suc amb una llimona i els 150g de vinagre
Treure les sardines de la salmorra i obrir-les sense treure l'espina. Posar-les en un bol o plata on s'hi pugui afegir el suc anterior.
Deixar macerar cobert amb paper film a la nevera durant 30 minuts.
Passats els 30 minuts, retirar del bol, treure les espines, separar en filets, i posar en una plata plana
Tallar el tomàquet i ceba a la brunesa (jo faig servir una mandolina). Afegir-hi l'oli i la barreja de pebres en gra.
Amanir les sardines i reservar uns 20 minuts abans de servir.
1h 30min
Notes
Tenint en compte que les sardines es mengen quasi crues convé que siguin de bona qualitat i un cop fetes es mengin ràpid-
M'hi he estat una bona estona preparant-lo, potser per la falta de pràctica, pero obrir les sardines, eliminar les espines, anar canviant de recipient, netejar-los desprès... m'ha acabant costant més del que em pensava
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3712 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.