Pastís de bacallà
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Ingredientes per a 4-5 persones
- .300 grams de bacallà sec
- .400 grams de patates
- .4 ous
- .fulles d' enciam
- .1/4 de litre de salsa maionesa
- .1 culleradeta de pa ratllat
5 racions
Utensilis
Moltlle rodó i baix , pasapurés
Elaboració
Peleu i coeu les patates a trossos i, quan siguin quasi cuites , afegiu-hi el bacallà remullat i sense pell. Quan arrenqui el bull ho retireu del foc , i deixeu tapat uns 10 minuts. Desprès , separeu el bacallà de les patates i, en feu un puré sec amb el passapurés.També és pot fer a mà utilitzant una forquilla i aixefant la patata fins que quedi fina.
Aleshores es torna a barrejar amb el bacallà ben esmicolat i sense espines.Barregem bé,sense apretar, i s'hi afegeixen tres rovells d'ou i les tres clares batudes a punt de merenga. Tasteu i , si cal, assaoneu-ho.
Posareu tota la pasta dins d'un motlle untat i amb paper, també untat, al forns; empolseu -ho pel damunt amb una miqueta de pa ratllat. Es cou a forn regular uns 25 minuts aproximadament.
Fareu una salseta de tomaquet i una salsa maionesa, que poden ser comprades de bona qualitat, i que serviran per decorar una vegada desmotllat i una mica refredat. Decorat amb enciam queda molt vistós.
És un plat que agrada a petits i grans!!!!
I la bona música que acompanya al plat pot ser : Norah Jones.....sensualitat i suavitat per cuinar , que sempre va bé!!!!
35min
Notes
Es serveix en una plàtera decorat amb tomàquet puré i maionesa. I enciam talladet fi.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3785 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.