Pollastre farcit
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un pollastre de tres quilos aproximadament
- 200 grams de carn trixada de porc
- Tres tires de cansalada de panxeta sense cotna, trinxades
- 50 grams d'orellanes
- 50 grams de prunes sense pinyol
- 50 grams de panses de corint
- 50 grams de pinyons
- Llard
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de ví blanc
- Un got de ví ranci
- Un got de conyac
- Sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Brou de pollastre ( el podem fer amb una pastilla de concentrat de pollastre)
- Dues fulles de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Una ceba picolada
- La part blanca de dos porros picolada
- Quatre alls pelats, aixafats
6 racions
Utensilis
Un cassó mitjà
Una cassola gran ovalada per anar al forn, amb tapa
Una cassola de terrissa
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Unes pinces
Fil d'embridar
Una agulla per embridar
Un colador fí
Una mà de morter
Un atuell rodó
Una cassola mitjana
Elaboració
Primerament, agafarem els fruits secs i els escaldarem en un cassó amb aigua bullint durant tres minuts, els escorrem i els reservarem.
Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva, sofregirem la carn de porc i la cansalada, durant uns deu minuts. Un cop sofregida, ho barrejarem amb els fruits secs en un atuell rodó, i ho reservarem. Seguidament, netejarem el pollastre de la part de dintre i amb l'ajud d'una mà de morter l'anirem omplint amb el farcit. Un cop plè, el cosirem per la part del coll i la part del cul, i el posarem a la cassola ovalada per anar al forn.
Tot seguit, posem : el llorer, el romaní, la farigola, els alls aixafats, el ví ranci, el conyac, el ví blanc, un bon raig de brou. Seguidament, salpebrem el pollastre i l'untem amb el llard pel damunt, el posem al forn a 180º, amb la cassola tapada.
De tant en tant, l'anem girant amb l'ajud de les pinces fins que veiem que ja és cuit.
A part, en una cassola mitjana amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada i tres alls aixafats. Tot seguit, afegim quatre cullerots de sofregit de tomàquet i un raig de ví blanc i una mica de brou. Quan aquesta bresa ja és cuita, passem la batedora elèctrica, la passem pel colador xinès i la reservem.
Quan el pollastre ja és cuit, el tallem a trossos regulars, posem tot el farcit en el fons d'una cassola de terrissa, i al damunt anem posant-hi els talls de pollastre ben posats.
Seguidament, aboquem la salsa pel damunt, ho posem a foc baix, i deixem que s'acabi de coure tot junt uns dotze minuts més abans de treure-ho a taula en la mateixa cassola.
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5175 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.