Carxofes gratinades, amb formatge de cabra
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Sis carxofes mitjanes
- Un tròs de formatge de cabra
- Sis talls de cansalada fumada
- Una ceba ratllada
- Sal
- Oli d'oliva
- Julivert
- Aigua
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa mitjanes
Quatre plats blancs de porcellana
Quatre tovallons de paper
Una puntilla
Un cassó gran
una paella mitjana
Un ratllador pel formatge
Un ratllador per la ceba
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, amb l'ajud d'una puntilla, netegem les carxofes, els traiem les fulles gruixudes, els tallem la part de dalt, els hi pelem la tija, i les tallem per la meitat a lo llarg.
Tot seguit, les posem a bullir amb aigua, sal i un brot de julivert.
Quan les carxofes són cuites al " dente ", les escorrem i reservem. Quan són fredes, amb l'ajud de la puntilla, traiem els pels del cor i el buidem una mica.
A part, en una paella mitjana amb un rajolí d'oli, fregim la ceba ratllada amb un polsim de sal, i quan és mig cuita, afegim la cansalada molt picolada amb el ganivet. Donem unes voltes amb l'espàtula durant tres minuts, i ho reservem.
Per acabar el plat, posem tres meitats de carxofa en cada cassola, cara amunt, amb l'ajud d'una cullereta de postres, omplim els cors de les carxofes amb la barreja de ceba i cansalada, i tot seguit, ratllem una mica de formatge de cabra pel damunt, seguidament, posem les quatre cassoletes a gratinar a 180º, fins que el formatge és una mica rosset, i retirem les cassoles.
En el moment de servir-ho, posem un tovalló de paper en cada plat, i damunt la cassoleta.
A continuació, ja ho podrem treure a taula.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2302 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.