Trinxat de romanesco amb cansalada i botifarra negra
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un romanesco mitjà
- Quatre tires de cansalada de panxeta sense cotna
- Una botifarra negra de perol
- Sal
- Oli d'oliva
- Ví blanc
- Vuit alls amb pell, aixafats
- Un brot de julivert
- Aigua
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Una espàtula de fusta
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua, sal i el brot de julivert, posem a coure el romanesco, tallat en botonets. Quan és mig cuit, el colem i el reservem.
Seguidament, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la cansalada de panxeta tallada a trossos regulars, salpebrada juntament amb els alls aixafats.
Seguidament, afegim la botifarra negra sense pell, tallada a quadradets regulars.
Tot seguit, afegim el romanesco, i a mesura que es cou, l'anem aixafant una mica, amb l'ajud d'una forquilla. Seguidament, afegim un raig de ví blanc, i amb l'ajud de l'espàtula de fusta, ho anem remenant fins que tot el conjunt és cuit.
Seguidament, ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
993 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.