Crema de xampinyons naturals

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre i mig de brou de verdures de pot
  • 600 grams de xampinyons naturals
  • Oli d'oliva
  • Quatre llesquetes de baguet, torrades
  • Un all pelat
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Una ceba picolada

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una paella gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador xinès

Elaboració

Primerament, netegem els xampinyons, en reservem uns cent grams, i els saltegem en una paella amb un rajolí d'oli, salpebrats, un cop freds, els picolem amb l'ajud d'un ganivet i els reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir els xampinyons i la ceba picolada. Quan tot el conjunt és ben fregit, afegim el brou de verdures i deixem que arrenqui el bull.
Deixem que cogui uns trenta minuts, i tot seguit ho passarem pel colador xinès amb l'ajud de la batedora elèctrica, en el cassó hon acabarem de fer la crema. Anem remenant a foc baix amb el batedor de varetes, corregim de sal i nou moscada, afegim un raig de nata líquida, i ja la tindrem llesta per servir a taula.
Seguidament, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts de crema, agafem les torradetes, les freguem amb un all pelat, i al damunt afegim una mica dels xampinyos picolats. Ho fiquem damunt la crema, i ja podrem servir les escudelletes a taula.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1627 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: