Caçó o mussola estofada amb patates, cloïsses i allioli
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig morter d'allioli fet amb ou
- Fumet de peix blanc ( el trobareu a les meves receptes )
- 400 grams de cloïsses
- Vuit supremes de caçó
- Julivert picolat
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
- Quatre patates de mida mitjana
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera metal·lica
Un cassó gran
Un colador fí
Un morter amb la seva ma
Una paella gran
Elaboració
Primerament, fem el fumet com explico a la meva recepta i el reservem.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, les colem amb el colador fí, i el suc l'afegim en el fumet. Tot seguit, fiquem el fumet a la cassola marinera i deixem que arrenqui el bull. Seguidament, afegim les patates pelades tallades a rodelles de mig dit, a foc baix i deixem que coguin només una mica.
A part, salem les supremes de caçó, les passem per farina i les fregim dos minuts per cada cara, i les reservem. Quan les patates ja comencen a ser toves, afegim: les cloïsses i el caçó i deixem que cogui a foc baix uns dotze minuts.
Segidament, afegim el mig morter d'allioli, corregim de sal, i ho espolsem amb força julivert picolat. Abans de servir a taula, donem unes sacsejades en forma circular, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1812 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.