Lasanya de peix i marisc amb salsa Aurora
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de caçó
- 200 grams de gambetes pelades
- 200 grams de vianda de musclo congelada
- Dues varetes de delícies de mar
- Oli d'oliva
- Sal
- Salsa Aurora
- Formatge ratllat
- Mantega
- Una ceba picolada
- Nata líquida per muntar
- Nou moscada en pols
- Conyac
- Dotze plaques de pasta per canalons
- Aigua
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta i un cop feta, la reservem calenta damunt la planxa.
Seguidament, en una paella amb un raig d'olli d'oliva, sofregim la ceba picolada amb un polsim de sal. Quan la ceba és transparent, afegim : el caçó picolat amb el ganivet, les gambetes també picolades, i per acabar els musclos i les varetes de mar també picolats.
Anem sofregint tots els elements tot remenant amb l'espàtula de fusta, i quan tot el conjunt ja és cuit, corregim de sal i nou moscada, afegim un raig de nata líquida i conyac, i seguim remenant. Quan tot plegat ja és cuit, ho reservem.
A continuació, en un cassó amb aigua, sal i un toc de mantega posem a coure les plaques de caneló i quan són cuites, les traiem i refredem amb aigua freda.
En el moment de muntar les cassoletes, fiquem en el fons de cada cassoleta una mica de salsa Aurora, tot seguit fiquem una placa de caneló, amb l'ajud d'una cullera gran, l'omplim amb la farsa de peix i posem una altre placa de caneló.
Seguidament, fem una altre capa de farsa i acabem tapant amb una placa de caneló.
Seguidament, cobrim totes les lasanyes amb salsa Aurora, ho espolsem amb formatge ratllat i unes nous de mantega, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge és ben daurat, i ja ho podrem treure-ho a taula, amb un plat a sota, per tal de no cremar-nos.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2717 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.