Rodó de vedella amb salsa de ceps i albercocs agredolços

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un tall rodó de vedella de quilo i mig lligat
  • Albercocs agredolços (els trobareu a les meves receptes)
  • Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Vi blanc
  • Conyac
  • Quatre alls pelats aixafats
  • Dues fulles de llorer

4 racions

Utensilis

Una safata plana gran de porcellana blanca
Una safata fonda per anar al forn
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Un ganivet filetejador

Elaboració

Primerament, fem els albercocs agredolços com explico a la meva recepta i els reservem.
A part, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, agafem el tall rodó lligat, el salpebrem l'espolsem amb herbes proveçals i el fiquem a la safata fonda per anar al forn. Tot seguit afegim: mig dit d'aigua, un bon raig de conyac i vi blanc, ho reguem amb oli d'oliva i tot seguit afegim: els alls aixafats, i el llorer.
A continuació, ho fiquem a coure en el forn a 180º, donant-hi voltes de quan en quan fins els 70 minuts que durarà la cocció.
En el moment de presentar-ho a taula, amb l'ajud del ganivet filetejador fem talls de mig dit de gruix, i els fiquem en fila, a la part de dalt de la safata.
Seguidament, els cobrim amb la salsa de ceps ben calenta, i a la part de baix de la safata, fem una filera amb els albercocs agrdolços i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Recordeu que quan rostim carns al forn el temps acostuma a ser de 45 minuts per cada quilo de carn més o menys.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3871 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: