Rodó de vedella amb salsa de ceps i albercocs agredolços
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Ingredients
- Un tall rodó de vedella de quilo i mig lligat
- Albercocs agredolços (els trobareu a les meves receptes)
- Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Oli d'oliva
- Aigua
- Vi blanc
- Conyac
- Quatre alls pelats aixafats
- Dues fulles de llorer
4 racions
Utensilis
Una safata plana gran de porcellana blanca
Una safata fonda per anar al forn
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Un ganivet filetejador
Elaboració
Primerament, fem els albercocs agredolços com explico a la meva recepta i els reservem.
A part, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, agafem el tall rodó lligat, el salpebrem l'espolsem amb herbes proveçals i el fiquem a la safata fonda per anar al forn. Tot seguit afegim: mig dit d'aigua, un bon raig de conyac i vi blanc, ho reguem amb oli d'oliva i tot seguit afegim: els alls aixafats, i el llorer.
A continuació, ho fiquem a coure en el forn a 180º, donant-hi voltes de quan en quan fins els 70 minuts que durarà la cocció.
En el moment de presentar-ho a taula, amb l'ajud del ganivet filetejador fem talls de mig dit de gruix, i els fiquem en fila, a la part de dalt de la safata.
Seguidament, els cobrim amb la salsa de ceps ben calenta, i a la part de baix de la safata, fem una filera amb els albercocs agrdolços i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Recordeu que quan rostim carns al forn el temps acostuma a ser de 45 minuts per cada quilo de carn més o menys.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3679 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.