Farinetes de faves seques amb arengada fregida
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Puré
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de farina de faves seques
- Brou casolà de pollastre
- Oli d'oliva
- Sal
- Quatre arengades de "casco"
- Dos tomàquets madurs
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Quatre plats fondos de porcellana blanca
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en un cassó, fiquem la farina de faves, i una mica de brou de pollastre, i anem remenant a foc baix amb el batedor de varetes fins aconsseguir un puré fí i homogèni, corregim de sal i tot seguit ho repartim entre els plats fondos.
A part, netegem les arengades, els hi traiem el cap i les fregim amb força oli doliva juntament amb els tomàquets tallats en dues meitats, i un cop fregit tot plegat, passem a muntar els plats.
Un cop tenim les farinetes en el plat, al damunt fiquem una arengada fregida, mig tomàquet i ho reguem amb un raig de l'oli de fregir les arengades, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
La farina de faves seques, la podem trobar en un magatzem de llegums seques.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina deles farinetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2287 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.