Farinetes de faves seques amb arengada fregida

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de farina de faves seques
  • Brou casolà de pollastre
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Quatre arengades de "casco"
  • Dos tomàquets madurs

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Quatre plats fondos de porcellana blanca
Una paella gran

Elaboració

Primerament, en un cassó, fiquem la farina de faves, i una mica de brou de pollastre, i anem remenant a foc baix amb el batedor de varetes fins aconsseguir un puré fí i homogèni, corregim de sal i tot seguit ho repartim entre els plats fondos.
A part, netegem les arengades, els hi traiem el cap i les fregim amb força oli doliva juntament amb els tomàquets tallats en dues meitats, i un cop fregit tot plegat, passem a muntar els plats.
Un cop tenim les farinetes en el plat, al damunt fiquem una arengada fregida, mig tomàquet i ho reguem amb un raig de l'oli de fregir les arengades, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

La farina de faves seques, la podem trobar en un magatzem de llegums seques.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2401 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: