Sopa de crancs i galeres amb arròs, fideus i gambetes
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de crancs de mar
- 300 grams de galeres
- 200 grams d'arròs tipus "bomba"
- 200 grams de fideus del nº2
- Tres litres de fumet de peix
- Anís sec
- Oli d'oliva
- Sal
- Julivert picat
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Un all pelat
- Conyac
- 300 grams de gambes pelades de mida mitjana
- La part blanca de dos porros
- Una fulla de llorer
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelles de mida mitjana
Un colador fí gran
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Un pot fondo
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els crancs, les galeres, els porros picolats i la fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim un got de conyac i ho flamegem.
Seguidament, afegim un litre de fumet i deixem que arrenqui el bull a foc baix durant vint minuts.
A continuació, passem la batedora elèctrica, i tot seguit amb l'ajuda del colador fi ho passem a la cassola fonda on acabarem de fer la sopa.
A part, en un pot fondo fem una picada amb: un all pelat, julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, sis gotes d'anís sec, i una mica de fumet de peix.
Tot seguit, fiquem la picada i la resta dels tres litres de fumet a la cassola, i deixem que arrenqui el bull. Tot seguit, afegim: l'arròs, els fideus i les gambetes, corregim de sal, i quan tot plegat ja és cuit al nostre gust, ja podem servir la sopa en la sopera de porcellana, i les quatre escudelles.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Cuina marinera La cuina de les sopes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2471 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.