Pollastre estofat a les fines herbes
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pollastre tallat en trossos regulars
- Quatre talls de cansalada de panxeta
- 500 grams de cebetes de platillo
- 500 grams de patates pelades tallades a quadradets
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Sucre
- Mel
- Vi negre
- Vi ranci
- Una fulla de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Julivert picolat
- Orenga en fulles
- Pebre negre en pols
- Vinagre de poma
- Brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una paella mitjana
Uns estalvis
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, en una paella mitjana fiquem: les cebetes de platillo pelades juntament amb: sal, sucre, un raig de mel, un raig de vi negre i un raig de vinagre de poma.
Deixem que vagin coent a foc baix, fins que veiem que ja estan caramelitzades, i les reservem.
A part, pelem les patates, les tallem a quadradets regulars, i les fregim en una paella amb força oli d'oliva fins que estan daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els talls de pollastre salpebrats, la ceba picolada, la cansalada tallada trossos menuts, la branca de farigola, el romaní, el llorer, el julivert picolat i l'orenga en fulles.
Quan tot el conjunt ja és ben fregit, afegim un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre que cobrixi el pollastre i deixem que cogui a foc baix fins que el pollastre ja estigui cuit. Seguidament, afegim les patates i les cebetes de platillo, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts i ja el tenim llest.
Tot seguit, ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2647 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.