Patates estofades amb cansalada i xoriç
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres talls de cansalada de panxeta tallada gruixuda
- Un quilo i mig de patates de Prades (tipus Kenebek)
- Dues tires de xoriç (xistorra)
- Una ceba tendre picolada
- Sis alls pelats aixafats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi blanc
- Carn de pebrots xoriçers
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Oli d'oliva
- Dues fulles de llorer
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda de terrissa
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, tallem tant el xoriç com la cansalada a trossos menuts i els reservem.
Tot seguit, pelem les patates, les escantonem i les reservem en un atuell amb aigua.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, el xoriç i la cansalada.
Tot seguit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i dues cullerades de carn de pebrots xoricers, un got de vi blanc, i deixem que es fregeixi uns deu minuts.
A continuació afegim les patates i els hi donem unes voltes amb l'espàtula de fusta.
Tot seguit, cobrim les patates amb el brou de pollastre, fiquem el foc baix i deixem que cogui tot plegat fins que les patates ja són cuites.
Corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2304 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.