Patates estofades amb cansalada i xoriç

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres talls de cansalada de panxeta tallada gruixuda
  • Un quilo i mig de patates de Prades (tipus Kenebek)
  • Dues tires de xoriç (xistorra)
  • Una ceba tendre picolada
  • Sis alls pelats aixafats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi blanc
  • Carn de pebrots xoriçers
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Dues fulles de llorer

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda de terrissa
Uns estalvis
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, tallem tant el xoriç com la cansalada a trossos menuts i els reservem.
Tot seguit, pelem les patates, les escantonem i les reservem en un atuell amb aigua.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, el xoriç i la cansalada.
Tot seguit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i dues cullerades de carn de pebrots xoricers, un got de vi blanc, i deixem que es fregeixi uns deu minuts.
A continuació afegim les patates i els hi donem unes voltes amb l'espàtula de fusta.
Tot seguit, cobrim les patates amb el brou de pollastre, fiquem el foc baix i deixem que cogui tot plegat fins que les patates ja són cuites.
Corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.

1h 10min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2304 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: