Carbassons farcits amb lluç i bolets
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Salsa aurora (la trobareu a les meves receptes)
- Tres carbassons de mida grossa
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Mig got de vermut negre de Reus
- 400 grams de gírgoles naturals
- 400 grams de filets de lluç
- Sal
- Pebre negre en pols
- Nou moscada
- Farina
- Formatge ratllat
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Uns estalvis
Una safata refractària rectangular gran
Un cassó gran
Una espàtula metal·lica plana
Elaboració
Primerament, pelem els carbassons i els tallem a lo llarg en tires de mig dit de gruix, els espolsem amb sal, els passem per farina, els fregim amb oli d'oliva i quan són fregits en fiquem quatre talls a la safata refractària i en reservem els altres quatre.
A part, en una paella gran amb oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, les gírgoles picolades i els filets de lluç picolats, quan tot plegat és mig cuit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i el mig got de vermut, i deixem que redueixi.
Seguidament, quan la farsa ja és mig freda, omplim les quatre meitats de carbassó, i les tapem amb les altres quatre meitats.
A part fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i tot seguit cobrim els carbassons que tenim a la safata refractària, els espolsem amb el formatge ratllat, els hi fiquem unes nous de mantega al damunt, i els gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge tingui un color daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels farcits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2966 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.