Morro de vedella estofat amb cigrons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de morro de vedella
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Sal
  • Mitja ceba pelada
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Quatre alls aixafats
  • Un got de vi negre
  • 400 gams de cigrons cuits
  • Julivert picolat

5 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
una estalvis

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, mitja ceba pelada i un grapat de grans de pebre negre, fiquem a coure el morro de vedella fins que veiem que és ben cuit, i el retirem tot guardant una mica del brou de bullir-lo.
Quan el morro ja és mig fred, el tallem a trossos regulars i el reservem.
Seguidament,en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: una ceba picolada, el llorer, els alls aixafats i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan ja està tot ben sofregit, afegim un got de vi negre i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim tres cullerots del brou de coure el morro, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts.
Seguidament, afegirem: el morro i els cigrons, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota, espolsat amb força julivert picolat.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2485 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: