Morro de vedella estofat amb cigrons
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de morro de vedella
- Aigua
- Una branca d'api
- Un grapat de grans de pebre negre
- Sal
- Mitja ceba pelada
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Quatre alls aixafats
- Un got de vi negre
- 400 gams de cigrons cuits
- Julivert picolat
5 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
una estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, mitja ceba pelada i un grapat de grans de pebre negre, fiquem a coure el morro de vedella fins que veiem que és ben cuit, i el retirem tot guardant una mica del brou de bullir-lo.
Quan el morro ja és mig fred, el tallem a trossos regulars i el reservem.
Seguidament,en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: una ceba picolada, el llorer, els alls aixafats i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan ja està tot ben sofregit, afegim un got de vi negre i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim tres cullerots del brou de coure el morro, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts.
Seguidament, afegirem: el morro i els cigrons, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota, espolsat amb força julivert picolat.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2485 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.