Sopa de patates amb xixorrites

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo i mig de patates
  • Dos litres i mig d'aigua mineral
  • Mitja ceba pelada
  • Mitja branca d'api
  • Pebre vermell dolç
  • 200 grams de xixorrites
  • Oli d'oliva
  • Quatre llesques de pa sec
  • Sal

5 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Cinc escudelletes
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una paella gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, pelem les patates, rentem les pells i les posem a bullir amb dos litres i mig d'aigua mineral, juntament amb una patata tallada a trossos (rebutxem la resta de patates), mitja ceba i una branca d'api.
Deixem que arrenqui el bull, i ho deixem coure mitja hora.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador xinès, ho passem a la cassola fonda on acabarem de fer la sopa.
Quan el brou arrenqui a bullir, afegim el pa sec, i quan ja és tou, passem el batedor de varetes. A part, en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, sofregim les xixorrites, i quan ja són una mica fregides, els hi afegim una cullerada de pebre vermell, i abans no es cremi ho retirem i ho afegim a l'olla juntament amb la sopa.
Tot seguit, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana i les cinc escudelletes.

1h 30min

Notes

Aquesta era un tipus de sopa molt recurrent en l'època de la post-guerra espanyola, al menys a la meva familia.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2129 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: