Conill estofat amb carxofes i escamarlans
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un conill i mig d'un quilo de pes cadascun
- 400 grams de carxofes congelades
- Quinze escamarlans de mida gran
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Una ceba picolada
- Un ramet de julivert
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Quatre alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Un got de vi ranci
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, sal i un ramet de julivert, coem les carxofes fins que estiguin al "dente", les escorrem i reservem.
A part, pelem els escamarlans i els saltem en una paella amb un raig d'oli, els flamegem uns tres minuts, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el conill tallat a trossos regulars salpebrats, juntament amb: els alls aixafats, la ceba picolada i dues fulles de llorer.
Tot seguit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de brou de pollastre, i a foc baix deixem que vagi coent-se fins que el conill estigui gairebé cuit.
Tot seguit, afegim les carxofes i els escamarlans, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina d'hivern La meva cuina del conill
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2136 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.