Pernilets de pollastre estofats amb pinya caramel·litzada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit pernilets (cuixetes) de pollastre
- Un pot de pinya en conserva de 500 grams
- Quatre porros
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Conyac
- Pebre negre en pols
- Tres alls aixafats
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular
Uns estalvis
Un bufador
Una cassola de terrissa mitjana
Elaboració
Primerament, agafem les cuixetes de pollastre, les salpebrem i les posem en una safata refractària amb un raig d'oli d'oliva,els alls aixafats i les enfornem a 180º, fins que estiguin daurades i les reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els quatre porros, i quan són transparents afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un got de conyac, i deixem que redueixi.
Seguidament, fiquem les cuixetes junt amb el sofregit, i tot seguit afegim el suc del pot de pinya, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts, seguidament retirem les cuixetes i les fiquem capi-cuades a la safata refractària damunt d'un llit de bresa.
A continuació, tapem les cuixes de pollastre amb les rodanxes de pinya les assequem amb un paper de cuina, les espolsem amb força sucre pel damunt i les cremem amb el bufador fins que estiguin caramel·litzades, i tot seguit ho fiquem en el forn set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2186 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.