Pularda farcida a la catalana
Recepta per forn
Estació: hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1 pularda de 2 kg
- 3 o 4 tomàquets madures
- 1 ceba gran i 1 porro
- 4 grans d'alls
- 1 pastanaga
- 1 gotet de vi blanc, i un de vi ranci
- 100 gr. de llard
- Brou de pollastre
Per al farciment:
- 100 gr. de llard
- 100 gr. de llonganissa crua
- 150 de fruite seques (prunes, pinyons, etc)
- 150 de llom de porc
- 15 o 20 castanyes
- 1 got de brou de carn
- Sal, pebre
- Canyella en pols
- Orenga, farigola i sajolida
6 racions
Elaboració
Deixeu en remull durant unes hores tots els fruits secs, perquè s'hidratin.
Netegeu la pularda, buideu-la i, amb cura, desosseu bé la carcassa.
Poseu-hi, per dins, una mica de sal, pebre i canyella.
Peleu les castanyes i coeu-les amb una mica de brou i herbes aromàtiques.
Mentrestant, talleu a trossos la llonganissa, el llom i les orellanes i salteu en una paella amb oli a foc viu, per aquest ordre: el llom, la llonganissa, les orellanes, les panses, les prunes, els pinyons i les castanyes.
A continuació, mulleu-ho tot amb el vi ranci i deixeu-ho reduir una mica.
Farciu amb aquest saltat la pularda i cosiu-la amb fil gruixut.
Poseu les verdures tallades en una cassola i col·loqueu a sobre la pularda untada amb llard o oli.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure al forn, a foc baix, durant uns 90 minuts, donant-hi voltes de tan en tant.
Quan vegeu que està rossa, afegiu-hi el vi blanc i un got de brou de pollastre i deixeu que acabi la cocció.
6h 40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
5215 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.