Parmentier de carbassa i col-i-flor
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un tros de carbassa d'un quilo aproximadament
- Una col-i-flor petita
- Una patata mitjana
- Una ceba tendra
- Julivert picolat
- Aigua
- Sal
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- Oli d'oliva
8 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una premsadora (passapurés)
Un atuell amb tapa
Elaboració
Primerament, pelem la carbassa, la tallem en trossos menuts, i tot seguit fem el mateix amb la patata, la ceba i la col-i-flor.
Seguidament, en la cassola fonda ho sofregim tot plegat amb un raig d'oli d'oliva, i quan tot plegat ja esta ben fregit, fiquem aigua que cobreixi les verdures, i ho deixem coure fins que estiguin cuites.
A continuació, escorrem les verdures les passem per la premsadora i les fiquem en el cassó on acabarem de fer el parmentier.
Fiquem el foc baix, afegim un raig de nata líquida, un polsim de sal i nou moscada, i anem remenant amb el batedor de varetes uns deu minuts, i tot seguit ho espolsem amb força julivert
picolat, i ja ho podem deixar refredar i guardar-ho en un atuell amb tapa fins que el necessitem fer servir.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, més que un plat és una guarnició molt adient per molts tipus de plats.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les guarnicions Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2430 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.