Parmentier de carbassa i col-i-flor

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un tros de carbassa d'un quilo aproximadament
  • Una col-i-flor petita
  • Una patata mitjana
  • Una ceba tendra
  • Julivert picolat
  • Aigua
  • Sal
  • Nata líquida
  • Nou moscada en pols
  • Oli d'oliva

8 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una premsadora (passapurés)
Un atuell amb tapa

Elaboració

Primerament, pelem la carbassa, la tallem en trossos menuts, i tot seguit fem el mateix amb la patata, la ceba i la col-i-flor.
Seguidament, en la cassola fonda ho sofregim tot plegat amb un raig d'oli d'oliva, i quan tot plegat ja esta ben fregit, fiquem aigua que cobreixi les verdures, i ho deixem coure fins que estiguin cuites.
A continuació, escorrem les verdures les passem per la premsadora i les fiquem en el cassó on acabarem de fer el parmentier.
Fiquem el foc baix, afegim un raig de nata líquida, un polsim de sal i nou moscada, i anem remenant amb el batedor de varetes uns deu minuts, i tot seguit ho espolsem amb força julivert
picolat, i ja ho podem deixar refredar i guardar-ho en un atuell amb tapa fins que el necessitem fer servir.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, més que un plat és una guarnició molt adient per molts tipus de plats.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2430 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: