Tomàquets farcits amb gírgoles i pernil, gratinats amb beixamel
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de gírgoles naturals
- Una capsa de tacs de pernil salat
- Dues cebes tendres
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Beixamel (la trobareu a les meves receptes)
- Formatge ratllat
6 racions
Utensilis
Una paella gran
Un estri per buidar fruites
Una safata refractària gran
Dues espàtules metàl·liques planes
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Un estalvis
Elaboració
Primerament, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, netegem les gírgoles, les picolem i les saltem en una paella amb oli d'oliva, juntament amb les cebes picolades i els daus de pernil.
Tot seguit, afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet, ho remenem, i ho reservem.
A part, amb l'ajud d'un ganivet, tallem la part de cada tomàquet com si fos un barret, i els buidem amb l'ajud de l'estri adient.
Seguidament, omplim els tomàquets amb la farsa de bolets i pernil, els cobrim amb la beixamel,
els espolsem amb una mica de formatge ratllat, els posem a la safata refractària, i els gratinem en el forn a 180º, fin que el formatge estigui ben daurat, i ja els podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels tomàquets farcits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1620 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.