Pollastre al Forn amb pebre de Aleppo i menta
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 pollastre
- 5 cebes
- 1 cullerada de oli de oliva verge extra
- 8 gr + 5 gr de fulles de menta seques
- 50 gr de mantega pomada
- 2 alls picats molt fins
- 8 gr de flocs de pebre de Aleppo
- 5 gr de pell de llimona envinagrada
- Sal - pebre
4 racions
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 200º.
Pelar i tallar grosserament las cebes en trossos. Posar-les en un bol i assaonar-les amb el oli de oliva, 5 gr de les fulles de menta seques esmicolades i una mica de sal i pebre negre.
En un bol petit barrejar la mantega pomada amb els alls picats molt fins, el pebre de Aleppo, la pell de llimona picadeta en bocinets molt petits, 8 gr de fulles de menta i una mica de sal fins tenir una crema homogènia.
Untar tot el pollastre amb aquesta barreja de mantega – inclús per sota de la pell del pollastre – i posar-ho en una safata per el forn.
Sal-pimentar el pollastre i rostir-lo en el forn aproximadament 30 minuts. Baixar la temperatura del forn a 190º, afegir-l’hi las cebes i continuar rostint aproximadament una hora més fins que la pell adquireixi un to daurat regant-lo amb els seus propis sucs cada 20 minuts.
Servir acompanyat d'unes patates rosses o una mica d'arròs blanc.
Bon profit!
Notes
La llimona envinagrada la podeu trobar a les botigues halal (com les del carrer Hospital de Barcelona). Podeu substituir els flocs de pebre d’aleppo per flocs de cayena
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1549 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.