Crema de bròquil amb gambetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un bròquil petit
  • Un porro
  • Una patata mitjana
  • Dos litres de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Cinc llesques de pa de motlle
  • 300 grams de gambes de mida petites
  • Sal
  • Nata liquida per muntar
  • Nou moscada en pols

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Una paella mitjana
Un morter amb la seva ma
Un biberó de plàstic
Cinc plats fondos
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb el brou de pollastre, fiquem a coure: el porro tallat a trossos,la patata pelada tallada a trossos i el bròquil tallat en botons.
Quan ja arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem que cogui tot plegat fins que estigui cuit.
A part, agafem les llesques de pa de motlle, amb l'ajud d'un got ample de boca, en fem unes rodones, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i tot seguit les posem en una safata amb paper de cuina i les reservem.
Seguidament, pelem les gambes i les fregim uns dos minuts en una paella amb un rajolí d'oli, i les reservem.
A continuació en la mateixa paella, afegim un raig més d'oli, i fregim els caps de les gambes, i un cop fregits els fiquem en el morter i els aixafem juntament amb tot l'oli, ho colem i ho fiquem en el biberó.
Tot seguit, passem la batedora per l'olla, i amb l'ajuda del colador xinès ho passem a la cassola on acabarem de fer la crema.
Fiquem el foc baix, i quan arrenqui el bull, ho remenem amb el batedor de varetes, afegim un raig de nata liquida, un polsim de nou moscada, corregim de sal, i ho deixem que cogui cinc minuts més i ja ho podrem repartir en els cinc plats fondos.
Ja per acabar, en cada plat fiquem en el centre una llesca de pa fregit, al damunt, cinc gambetes, i tot seguit ho reguem amb l'oli que tenim en el biberó, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1735 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: