Coca de pasta de full amb sobrassada i gambes de Tarragona
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una planxa de pasta de full
- Farina
- Dotze gambes de Tarragona de mida grossa
- 600 grams de sobrassada de Mallorca
- Oli d'oliva
- Una copa de conyac
- Sal
- Pebre negre en pols
5 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb un full de paper sulfurat
Una safata de cartró amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar-la
Un a paella gran
Un polvoritzador de plàstic
Elaboració
Primerament, omplim el polvoritzador amb oli d'oliva, i el reservem.
Seguidament, pelem les gambes, i en una paella amb un raig d'oli d'oliva les sofregim salpebrades uns tres minuts, les flamegem amb el conyac i les reservem.
A continuació, espolsem farina damunt el marbre de la cuina, i amb el corró estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem. Tot seguit, la tallem en 40 centímetres d'ample i 60 de llarg, i la posem en el paper sulfurat damunt la placa del forn.
Tot seguit, omplim tota la superfície de la pasta de full amb la sobrassada i l'enfornem a 180º fins que la pasta de full estigui daurada, la retirem del forn, repartim les gambes pel damunt de la sobrassada, ho tornem a enfornar cinc minuts més, i ja la podrem treure del forn, posar-la a la safata de cartró, empolvorar-la amb l'oli d'oliva, i servir-la a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta jo la faig amb gamba de Tarragona, però la podem fer amb qualsevol de les gambes que es pesquen a totes les nostres costes que són magnifiques i d'alta qualitat.
Etiquetes: La cuina de les coques Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2365 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.