Penques de bleda arrebossades
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tempura
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues bledes grosses
- Sal
- Quatre ous batuts
- Farina
- Oli d'oliva
- Aigua
5 racions
Utensilis
Una safata rectangular gran de porcellana
Una paella gran
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Una aranya de filferro
Una safata metàl·lica plana amb un paper de cuina
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Paper de cuina
Elaboració
Primerament, netegem les bledes, tallem totes les fulles i deixem tant sols les penques.
Seguidament, amb un ganivet petit, retirem els fils que hi han pels costats de les tiges, ho tallem en trossos de quatre dits de llarg, i les posem a coure amb aigua i sal, fins que estiguin cuites al "dente", les escorrem i les posem damunt de paper de cuina perquè s'assequin.
Tot seguit, batem els ous amb un polsim de sal amb el batedor de varetes, passem les penques per farina i l'ou batut, i les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin daurades, i les anem posant en una safata plana amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli de fregir-les.
Ja per acabar, les anem posant a la safata de porcellana, i ja les tenim llestes per servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, tant pot ser un primer plat, una guarnició o un aperitiu.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels arrebossats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4902 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.