Capricis de pasta de full farcits amb bolets i pinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues plaques de pasta de full
  • Quatre porros (la part blanca)
  • 800 grams de gírgoles fresques
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • 100 grams de pinyons
  • Farina
  • Tres ous batuts

4 racions

Utensilis

Una placa pel forn
Un full de paper sulfurat
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Un pinzell
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Una safata de cartró amb blonda
Una plantilla de cartró rodona de 10 centímetres de diàmetre
Una plantilla de cartró rodona de 12 centímetres de diàmetre

Elaboració

Primerament, espolsem farina en el marbre de la cuina i amb el corró, estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem.
Seguidament, amb l'ajuda de les plantilles rodones i un ganivet fi, tallem vuit rodones de 10 centímetres, i vuit de 12.
Fiquem les vuit rodones de 10 centímetres damunt la placa del forn amb un paper sulfurat, i ho reservem.
Tot seguit, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: els porros picolats i les gírgoles picolades, tot salpebrat, fins que estigui ben fregit, i ho reservem.
A continuació batem els ous, i amb l'ajuda d'un pinzell, pintem les vuit rodones de pasta de full que tenim a la placa de forn.
Tot seguit, amb una cullera agafem una mica de farsa de bolets i porros, i omplim totes les rodones de la placa.
Seguidament, pintem les altres rodones de 12 centímetres, tapem les rodones de la placa, i les segellem amb una forquilla com si féssim pastissets, tot seguit, les pintem amb ou pel damunt, escampem uns quants pinyons, i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full ja està cuita, i ja ho podrem ficar en una safata de cartró amb blonda, i servir-ho a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta la vaig crear l'any 2000, quan estava treballant de xef de cuina, a l'hotel Gaudi de Reus.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1465 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: