Macarrons ratllats amb tonyina i olives negres gratinats
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de macarrons ratllats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- La part blanca de dos porros
- Una fulla de llorer
- Dues llaunes de tonyina de mida mitjana
- 150 grams de formatge ratllat
- 150 grams d'olives negres d'Aragó
- Mig got de vi negre
- Tres alls laminats
5 racions
Utensilis
Un wok gran
Una safata refractària
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els macarrons, i quan són cuits al "dente", els escorrem i els reservem untats amb una mica d'oli, perquè no s'enganxin.
Seguidament, en un wok amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els porros picolats, els alls laminats, i una fulla de llorer.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, mig got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, esmicolem la tonyina de les llaunes, les afegim en el wok, ho remenem una mica, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts.
Tot seguit, afegim els macarrons,i les olives negres, i amb l'ajuda del mànec del wok, hi donem unes voltes, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem ficar ben repartit a la safata refractària, on ho espolsarem amb força formatge ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2154 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.