Macarrons ratllats amb tonyina i olives negres gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de macarrons ratllats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • La part blanca de dos porros
  • Una fulla de llorer
  • Dues llaunes de tonyina de mida mitjana
  • 150 grams de formatge ratllat
  • 150 grams d'olives negres d'Aragó
  • Mig got de vi negre
  • Tres alls laminats

5 racions

Utensilis

Un wok gran
Una safata refractària
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els macarrons, i quan són cuits al "dente", els escorrem i els reservem untats amb una mica d'oli, perquè no s'enganxin.
Seguidament, en un wok amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els porros picolats, els alls laminats, i una fulla de llorer.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, mig got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, esmicolem la tonyina de les llaunes, les afegim en el wok, ho remenem una mica, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts.
Tot seguit, afegim els macarrons,i les olives negres, i amb l'ajuda del mànec del wok, hi donem unes voltes, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem ficar ben repartit a la safata refractària, on ho espolsarem amb força formatge ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2154 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: