Antulls estofats amb cols de brussel·les

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc antulls (un per persona)
  • 600 grams de cols de Brussel·les
  • Tres alls laminats
  • Tres talls de cansalada fumada
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Llard
  • Vi ranc
  • Dues cebes tendres picolades
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis

Elaboració

Primerament netegem les cols, les tallem en dues meitats, i les coem amb aigua i sal, fins que estan cuites al "dente", les escorrem i les fiquem en una paella amb un raig d'oli, els alls laminats i la cansalada tallada a juliana molt fina.
Quan veiem que tot plegat ja està ben fregit, ho reservem.
Seguidament, salpebrem els antulls, i els sofregim a la cassola de terrissa amb un raig d'oli i una mica de llard, fins que estiguin daurats, els retirem i els reservem.
En la mateixa cassola, sofregim: les cebes picolades i dues fulles de llorer.
Tot seguit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet amb un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts, i tot seguit, ja podrem afegir-hi els antulls i les cols, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que els antulls estiguin ben cuits, tot tallant amb unes tisores els cordills que porten els antulls, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Els antulls van sortir al mercat a l'any 1980, de la ma de la Granja Gaia, i ara gairebé totes les parades d'aviram dels mercats, les fan ells mateixos, i són de molt alta qualitat.
Els antulls, són les cuixes de pollastre desossades i farcides.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1540 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: