Sopa de peix i marisc
Per sopar la nit bona despres de cagar el tió ens vindra molt be de primer un bon plat de sopa.
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 cap de rap. caps d’altres peixos que me guarda la peixatera. 4 Sorells. 400 g de xerles. 2 alls porros. 1 cabeça d’alls. 1 pebrot morrot. 1 tomàquet madur. julivert. 2 cebes tendres. 12 gambes. 1 copa de brandi.
4 racions
Elaboració
Pelarem les gambes i reservarem les cues; netejarem les verdures i lo verd de la cebes i dels porros, ½ cabeça d’all, unes branques de julivert, el tomàquet, els caps i les pells de les gambes, el cap de rap i la resta de peix i espines dels sorells i ho posarem a una olla amb 3 lts d’aigua mineral, hi posem sal i pebre, ho tapem i que bulli lentament durant 20 minuts. Mentre netejarem els sorells i aprofitarem els filets que els tallarem a daus, i junt amb les gambes i les xerles ho saltejarem a la paella i ho reservem. amb la mateixa paella i mateix oli fregirem el pa tallat a tacs o a gust del consumidor fins que estigui ben cruixent i el reservem. Ara posarem a sofregir lo blanc de les cebes i els porros, el pebrot, i els alls durant uns 20 minuts fins que ens quedi ben confitat hi tirarem el brandi i ho flamegem i ara es quant ho afegim la olla que bulli uns 10 minuts tot plegat. Traurem les espines i triturarem la resta, colant-ho o passant per el xino. Ho tornem posar al foc uns 10 minuts i afegim el sorell, les gambes, les xerles i el pa, ho ratifiquem de sal i pebre, ho remenem be i ja ho podem servir.
1h
Notes
Queda molt gustos acompanyar amb unes torradetes fregades amb all
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3067 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.