Broquil de luxe
Els bròquils o bròculs, són plantes comestibles de la mateixa espècie que la col. Segons les zones dialectals en alguns llocs es diu bròquil verd i bròquil blanc (coliflor) mentre en altres zones la paraula bròquil només es refereix al bròquil de color verd. La coliflor (blanca) i el bròquil (verd) són de la mateixa varietat.
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de bròquil
- Quatre ous
- 1 botifarra negra
- 1 ceba de Figueres
- Quatre patates
- 200 g de formatge ratllat
- 100 g de mantega
- Aigua, Sal, oli i pebre
- All i julivert
4 racions
Elaboració
Bullim el bròquil amb aigua i sal, i mentrestant posem a bullir també els ous, i les patates també, tot per separat, cada cosa en un casso diferent, el bròquil que ens quedi al dente.
Un cop tinguem el bròquil bullit, l'escorrem be i el trossegem i reservem en un bol.
Després escorrem també les patates i les posem en el bol amb el bròquil.
Després agafem els ous durs i trossejats, els afegim al bròquil i patates. Tallarem els alls ben fins i la ceba a juliana i la saltejarem fins que estigui daurada, hi afegim la botifarra esparracada i el julivert ben triturat, hi donem unes voltes i ho barregem be, amb la resta, en compte a no trencar massa el bròquil i les patates, i un cop barrejat ho posem en una plata de forn, que sigui ample, de manera que la capa de barrejat quedi amb poc gruix.
Empolvorem per sobre amb formatge ratllat i posem al forn una estona a gratinar.
1h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2277 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.