Crema freda de bròquil amb ous picolats
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bròquil mitjà
- Una patata petita
- Dos ous bullits
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua mineral
- Nou moscada
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un cassó petit
Un colador xinès
Un setrill
Una gerra gran de vidre
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i un polsim de sal. posem a coure la patata pelada i el bròquil amb els botonets tallats.
A part, en un cassó petit amb aigua, coem els ous uns deu minuts, i tot seguit, els refredem, els pelem, els picolem, i els reservem.
Un cop cuits tant la patata com el bròquil, els passem per la batedora elèctrica i amb l'ajud de la mateixa, ho colem pel colador xinès, en un cassó on acabarem de fer la crema.
Amb el foc baix, anem remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir una crema fina i homogènea. Tot seguit, afegim un toc de nata líquida, un polsim de nou moscada, i corregim de sal. Seguidament, ho fiquem a la gerra de vidre i ho deixem a la nevera fins el moment de servir. A l'hora de servir, omplim les escudelletes fins arribar a dalt de tot, espolsem una mica d'ous picolats, i amb l'ajud del setrill amb oli d'oliva, fem un cercle al voltant de l'escudelleta, i ja ho podem servir a taula.
40min
Etiquetes: La cuina de les cremes fredes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2797 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.