Garbetes de pastanaga i pernil gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit pastanagues de mida grossa
- Vuit talls de pernil salat
- Mantega
- Aigua
- Sal
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una safata rectangular de porcellana
Una safata refractària mitjana
Elaboració
Primerament, pelem les pastanagues i les tallem en tires de mig dit d'ample i cinc dits de llarg,( en tallem 32 tires) i les posem a coure en un cassó amb aigua i sal, fins que estiguin cuites al "dente", les escorrem i les reservem.
Seguidament, a sobre del marbre de la cuina, fiquem els talls de pernil, hi afegim quatre tires de pastanaga,i ho emboliquem tot fent una garbeta, i les posem a la safata refractària, amb un toc de mantega al damunt, les gratinem en el forn a 180º, fins que estiguin una mica daurades, i ja les podrem posar en una safata de porcellana, i les servirem a taula com aperitiu.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, tant pot ser un aperitiu, com una guarnició i fins i tot un primer plat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
975 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.