Blanquetes de gall dindi estofades al cava, amb fruits secs
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Deu blanquetes de gall dindi
- Llard de porc
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ampolla de cava brut natura
- 200 grams de prunes sense pinyol
- 200 grams d'orellanes d'albercoc
- 200 grams de panses de Corint
- 150 grams de pinyons
- La part blanca de dos porros picolades
- Una fulla de llorer
- Tres alls aixafats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, escaldem els fruits secs uns cinc minuts, i tot seguit els colem i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb una mica de llard i un raig d'oli d'oliva, sofregim : les blanquetes, els porros, els alls aixafats i una fulla de llorer, i quan les blanquetes ja comencen a estar daurades, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, i tot seguit afegim mitja ampolla de cava brut natura, deixem que arrenqui el bull, i tot seguit afegim tres cullerots de brou de pollastre, deixem que arrenqui a bullir fins que les blanquetes estiguin gairebé cuites, i tot seguit afegim els fruits secs ben escorreguts, ho remenem tot ben remenat, corregim de sal, i deixem que s'acaba de coure uns dotze minuts més, ho deixarem reposar uns deu minuts fora del foc, i tot seguit, ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Les blanquetes són les cuixetes de la part de l'ala del gall dindi.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1054 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.