Crema freda d'alvocats amb encenalls de pernil
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc alvocats
- La part blanca de quatre porros
- Quatre talls de pernil salat
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- Sal
- Oli d'oliva
- Porradell picolat
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Cinc escudelles de porcellana
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
En una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros picolats, i quan ja comencen a estar daurats, afegim els alvocats tallats a trossos menuts, ho espolsem amb un polsim de sal i nou moscada, i tot seguit afegim sis cullerots de brou, un raig de nata líquida, i deixem que arrenqui a bullir uns vint minuts.
Passats els vint minuts, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès amb la mateixa batedora, en el cassó on acabarem de fer la crema, sense deixar de remenar amb el batedor de varetes a foc baix, corregim de sal, i un cop feta la crema, la retirem del foc ho deixem refredar, i un cop freda, la fiquem a la nevera fins que està ben fresca i ja la podrem posar en les escudelles amb el porradell picolat i el pernil tallat en juliana ben fina, escampat pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les cremes fredes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2040 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.