Filets de lluç al forn, sobre llit d'espinacs i pernil
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu filets de lluç congelats
- Un quilo d'espinacs congelats
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dues cebes tendres picolades
- Cinc talls de pernil de Salamanca
- Vi blanc
5 racions
Utensilis
Una placa de forn amb un paper sulfurat
dues espàtules metàl·liques planes
Un cassó gran
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs fins que estiguin cuits al "dente", els escorrem i amb un ganivet els picolem i els reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picolades, i quan ja estan daurades, afegim els espinacs, hi donem unes voltes, ho corregim de sal, i ho reservem.
A continuació, agafem els espinacs saltats, i en una placa de forn amb un paper sulfurat, en fem cinc llits i els aixafem una mica amb la ma, i tot seguit afegim una mica de pernil tallat en juliana pel damunt, i seguidament, fiquem dos filets de lluç salpebrats, els ruixem amb vi blanc i un rajolí d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, fins que els filets estiguin cuits al nostre gust, i amb les espàtules planes, anirem posant cada llit d'espinacs amb els filets en el seu plat, i ja els podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1327 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.