Mandonguilles de bolets, estofades amb faves petites
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 600 grams de carn magre de porc
- Tres talls de cansalada de papada sense la cotna
- 600 grams de gírgoles fresques
- 600 grams de faves petites congelades
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'api
- Dues fulles de llorer
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa sec
- Llet sencera
- Julivert picolat
- Un brot de julivert fresc
- Oli d'oliva
- Farina
- Vi ranci
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Xocolata en pols
- Quatre alls pelats
- Una ceba tendra picada
- Sofregit de tomàquet
- Dos ous sencers
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un colador fi
Una trinxadora manual o elèctrica
Un bol de vidre gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda, posem: aigua, un polsim de sal, una fulla de llorer, una branca d'api, mitja ceba pelada, un brot de julivert, i quan arrenqui el bull, hi afegim les faves petites, i deixem que coguin fins que estiguin al en el seu punt de cuites, i tot les escorrem, colem el brou de la cocció i el reservem.
Quan anem a comprar la carn magre, demanem que ens la passin per la trinxadora juntament amb la cansalada sense la cotna, la barregem i la reservem.
A part, netegem les gírgoles, les picolem i les saltem amb un raig d'oli d'oliva, salpebrades fins que estiguin mig cuites, i les barregem juntament amb la carn i la cansalada i ho posem en un bol de vidre gran, juntament amb: un all pelat ratllat, un polsim de julivert picolat, dos ous esclatats, un polsim de sal i pebre negre, i el pa remullat en llet i ben escorregut. Tot seguit, amb les mans ben netes, ho barregem tot ben barrejat, i ho deixem reposar tapat amb un paper film, a la nevera unes dues hores.
Seguidament. fem les mandonguilles amb les mans ben netes i untades amb farina, un cop fetes les mandonguilles, les passem per farina, i les anem fregint fins que estiguin daurades, i les anem posant en una safata plana, amb un paper de cuina, i les reservem.
A part, en el pot de la batedora, posem: un all pelat, un polsim de julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades, un grapat de pa fregit, una cullerada de xocolata en pols, un got de vi ranci, i un raig del brou de coure les faves, i passem la batedora elèctrica, fins que ja tenim la picada feta, i la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa de mida gran, posem un raig d'oli d'oliva, i sofregim: la ceba picada, tres alls aixafats, un cullerot de sofregit de tomàquet, i quan tot plegat ja esta ben fregit, hi afegim les mandonguilles, les cobrim amb el brou de coure les faves, deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts, i tot seguit hi afegim les faves, ho remenem amb una espàtula de fusta, i tot seguit hi afegim la picada, ho remenem una mica, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt estigui ben cuit, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, i uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les mandonguilles La cuina dels bolets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2202 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.