Xai amb bolets i moniato

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 4 trossos de pit de xai
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 moniato petit
  • Caldo de verdura
  • 1 copa de conyac
  • Bolets
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Farigola

2 racions

Elaboració

Salpebrem el xai i el passem per farina.
En una cassola amb oli, rossegem la carn. Un cop fet això, la reservem.
Al mateix oli, afegim la ceba tallada en juliana, posem una mica de sal i deixem enrossir.
Afegim els bolets (en aquest cas rovellons i fredolics) i posem un polsim de sal.
Quan els bolets hagin tret l'aigua, afegim el moniato tallat a daus i la farigola. Ho barregem tot i fem coure durant un minut aproximadament.
Hi posem la taça de conyac, barregem i deixem evaporar l'alcohol.
Afegim el xai i cobrim amb el caldo.
Fem bullir i deixem coure durant uns 20 minuts a foc mig, remenant de tant en tant.
Per tal de lligar millor la salsa, quan el líquid hagui reduït, fem moure la cassola com si fos un "pil-pil", aproximadament durant uns cinc minuts.
Quan la salsa hagi espessit al nostre gust, ja ho podem treure del foc i servir.

45min

Notes

El caldo de verdures es pot substituïr per caldo de carn o bé aigua.
Els bolets poden ser de qualsevol tipus, en aquest cas s'han fet servir rovellons i fredolics.

El moniato i el conyac dónen un sabor dolç, pel que caldrà rectifiar de sal segons el gust.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1926 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: