Llenguado amb salsa d'anxoves i tàperes, amb patates duquessa
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Patates duquessa
- Salsa d'anxoves calenta
- Un llenguado d'uns 400 grams (aproximadament)
- Un grapat de tàperes
- Mantega
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
Utensilis
Una placa de forn amb un full de paper sulfurat
Una safata refractària gran
Dues espàtules metàl·liques planes
Un a paella mitjana
Un cassó gran
Una mànega pastissera amb un broc ample rissat
Unes tisores
Elaboració
Primerament, farem la salsa d'anxoves com explico a la meva recepta, i la reservarem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, farem sis patates duquessa com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
A part, en una paella mitjana amb una mica de mantega, saltem un grapat de tàperes uns tres minuts, i les reservem.
A continuació, agafem el llenguado, l'hi traiem la pell fosca de sobre i la blanca de sota, i amb les tisores retallem les espines laterals i el cap, i a raig d'aixeta el netegem, l'assequem amb un paper de cuina, i amb un ganivet fi fem un tall a lo llarg de l'espina central, per cada banda, i el posem en una safata refractària, el salpebrem, hi afegim un raig de vi blanc i un raig d'oli d'oliva, i l'enfornem a 180º, uns catorze minuts, i tot seguit, amb molta cura el posem en el centre d'un plat gran de porcellana amb l'ajuda de dues espàtules planes.
Seguidament, repartim un grapat de les tàperes saltades al damunt del llenguado, el cobrim amb la salsa d'anxoves, i hi posem tres patates duquessa a cada banda del llenguado com a guarnició, i ja el tindrem llest per servir a taula.
Notes
Aquesta recepta és per un comensal, però farem tants llenguados, com comensals seguin a taula.
Comparteix aquesta recepta: