Púding de torró, amb neules i pinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • 200 grams de sucre
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Mitja branca de canyella
  • Caramel líquid
  • Set ous
  • 50 grams de pinyons
  • Mitja barra de torró de Xixona (del tou)
  • Dotze neules artesanes
  • Cava

10 racions

Utensilis

Una safata metàl·lica fonda
Una safata rectangular de porcellana
Un cassó mitja
Un colador mitja
Una batedora elèctrica
Una olla mitjana
Dos fulls de paper de diari
Un motlle metàl·lic rectangular per fer púdings

Elaboració

Primerament en una olla mitjana, posem: un litre de llet sencera, 200 grams de sucre, una pell de taronja, una pell de llimona i mitja branca de canyella, i amb el foc fort, deixem que arrenqui el bull, i un cop ha bullit, ho retirem del foc i deixem que refredi damunt el marbre de la cuina.
A part, en un cassó mitja, escaldem durant tres minuts els pinyons, els passem per un colador, i els reservem.
Un cop la llet ja és freda, retirem les pells i la canyella, esmicolem el torró i l'afegim a l'olla, tot seguit hi afegim els set ous esclatats, passem la batedora i ho reservem.
A continuació, escampem el caramel líquid per tot el fons del motlle, i seguidament repartim tots els pinyons pel damunt del caramel, esmicolem les neules i les repartim pel damunt dels pinyons, i les reguem amb un bon raig de cava, i ho reservem.
Seguidament, amb la barreja de la llet, els ous i el torró, omplim el motlle del púding, i el posem a la safata fonda amb dos papers de diari a sota, omplim la safata d'aigua, fins arribar fins a tres quartes parts del motlle, i ho enfornem a 180º, uns cinquanta minuts i un cop cuit, ho deixem refredar damunt el marbre de la cuina, i quan ja és ben fred, ho posem a la nevera, almenys una hora, i tot seguit, passem un ganivet per les voreres del motlle, ho desemmotllem en una safata de porcellana, i ja el tindrem llest per servir a taula.

1h 15min

Notes

Aquest postre és mol adient per aprofitar alguns ingredients sobrants de les festes Nadalenques.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2689 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: