Cards amb salsa verda i ametlles
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Ingredients
- 600 grams de penques de card
- 150 grams de granet d'ametlles
- Tres alls laminats
- Sal
- Farina
- Una branca d'api
- Una fulla de llorer
- Mitja ceba pelada
- Un ram de julivert
- Julivert picolat
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Aigua
4 racions
Utensilis
Una safata plana metàl·lica
Una cassola de terrissa gran
Un batedor de varetes
Un full de paper sulfurat
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador
Un bol de vidre gran
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, netegem les penques del card, i amb un ganivet petit (puntilla), traiem tots els fils que puguin tenir,els tallem en trossos de tres dits de llarg, i els posem a coure en una cassola amb: aigua, un polsim de sal, una branca d'api, una fulla de llorer, i mitja ceba pelada, fins que el estiguin cuits al "dente", i els reservem tot colant el brou de la cocció, i el guardem en un bol de vidre.
A part, en una safata metàl·lica plana amb un full de paper sulfurat, posem el granet d'ametlles en el forn a 180º, fins que estiguin torrades, vigilant que no es cremin,i un cop torrades, les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa gran, sofregim amb un raig d'oli d'oliva els alls laminats, i quan ja estan una mica daurats, hi afegim una mica de farina, mig got de vi blanc, ho remenem amb el batedor de varetes, i tot seguit hi afegim tres cullerots del brou de coure els cards, seguim remenant i seguidament, hi afegim les ametlles torrades, un bon grapat de julivert picolat,i a continuació hi afegim els cards, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Notes
Si no és temps de cards, sempre ho podrem fer amb cards congelats.
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1743 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.