Potatge d'hivern
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre litres de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams de cols de Brussel·les
- Dues patates mitjanes
- 100 grams de fideus del nº2
- 100 grams d'arròs tipus bomba
- 200 grams de cigrons cuits
- Sal
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres
- Una fulla de llorer
- Tres talls de cansalada viada tallats a trossos petits
- Tres tires de costella de porc tallades a trossos petits
- Mitja tira de xoriç (xistorra) tallada en trossos petits
6 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera gran de porcellana
Un colador gran
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre casolà com explico a la meva recepta i un cop fet, el colem i el reservem.
A continuació, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la costella de porc tallada en trossos petits, el xoriç, i la cansalada, juntament amb les cebes picades i una fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben fregit hi afegim el brou, i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà, i tot seguit hi afegim: les cols de Brussel·les tallades en quatres trossos, les patates tallades en quadres, l'arròs, els fideus i els cigrons, i deixem que vagi coent-se tot plegat fins que veiem que tot el conjunt és ben cuit, tot seguit corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure cinc minuts més, apaguem el foc, i deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem abocar a la sopera de porcellana, i ho servirem a taula acompanyada de sis plats fondos.
2h
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2048 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.