Tortell de Sant Josep
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Ingredients
- Un litre de crema pastissera
- Dues plaques de pasta de full rodones de la marca "Buitoni"
- Un litre de llet sencera
- Set ous
- 80 grams de farina de blat (Maizena)
- Mantega
- Sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- 50 grams de pinyons
- Fruita confitada
- Gelatina de poma
4 racions
Utensilis
Dues plaques pel forn amb un full de paper sulfurat
Una safata de cartró rodona amb blonda
Un talla pastes rodó
Un bufador
Un pinzell
Una mànega pastissera amb un broc mitjà
Un cassó petit
Un batedor de varetes
Dos bols de vidre mitjans
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, fem la crema pastissera com explico a la meva recepta, i un cop feta la deixem refredar i tot seguit la guardem a la nevera fins el moment de fer-la servir.
Seguidament, agafem les dues plaques de pasta de full, i amb un talla pastes rodó, fem un forat en el centre de cada placa, i les posem cadascuna en una placa de forn amb un paper sulfurat.
A continuació, agafem una de les plaques i l'enfornem a 180º, fins que la pasta de full ja és cuita, i la reservem. Tot seguit, amb la mànega pastissera plena de crema, omplim tota la pasta de full, l'espolsem amb sucre, la cremem amb el bufador i la reservem.
A part, agafem l'altre placa de full, la pintem amb ou batut, escampem els pinyons pel damunt, ho espolsem amb sucre, i tot seguit repartim la fruita confitada ben posada per sobre, i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full ja és cuita i daurada, la retirem del forn, i tot seguit, la pintem amb la gelatina de poma desfeta amb una mica d'aigua calenta, deixem que refredi el full amb les fruites, i seguidament el posarem tot tapant la base amb la crema, i el posarem a la safata de cartró amb blonda, i ja tenim el tortell llest per servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2188 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.