Flams de xocolata amb pinyons
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig litre de llet sencera
- Quatre ous frescos
- Cent grams de sucre
- Una branca de canyella
- 50 grams de pinyons
- Cent grams de cacau en pols
- Caramel líquid
- Fideus de xocolata
- Nata en esprai
6 racions
Utensilis
Una safata fonda pel bany maria
Sis motlles de paper d'alumini per fer flams
Un full de paper de diari
Un cassó fondo de mida mitjana
Un cassó petit
Un colador
Una batedora elèctrica
Elaboració
En un cassó petit amb aigua bullint, escaldem els pinyons durant cinc minuts, i tot seguit els escorrem i reservem.
Seguidament, agafem els motlles per fer els flams, posem un rajolí de caramel líquid en el fons, i al damunt i posem uns quants pinyons, i ho reservem.
A part, en un cassó fondo, posem: el sucre, la branca de canyella i el mig litre de llet, i ho fem bullir a foc fort, i quan ja a bullit, ho retirem i deixem refredar.
Quan la llet ja és freda, retirem la branca de canyella, hi afegim el cacau i els ous esclatats, passem la batedora elèctrica i repartim aquesta barreja entre els motlles, els posem a la safata per fer el bany maria amb un fulls de paper de diari a sota, omplim la safata amb aigua freda fins arribar a la meitat dels motlles, i ho posem en el forn prees-calfat a 180º, i deixem que coguin a bany maria, uns cinquanta minuts, i el traiem del forn i deixem que refredin damunt el marbre de la cuina, i quan estiguin freds, els posarem a la nevera fins el moment de servir.
En el moment de servir-ho, desemmotllem el flam en el plat, el decorem amb la nata amb esprai, repartim uns fideus de xocolata pel damunt, i ja el tenim a punt per servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: La cuina de les postres La cuina dels flams Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2210 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.