Pebrots escalivats en escabetx
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Conserves
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc pebrots vermells de mida grossa
- Oli d'oliva
- Un got de vinagre de poma
- Un got de vi blanc
- Una pastanaga
- Un grapat de grans de pebre negre
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Una fulla de llorer
- Una ceba
- Sis alls aixafats amb la pell
- Sal
- Pebre vermell dolç
10 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una cassola de terrissa gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, posem els pebrots en una safata refractària espolsats amb sal i regats amb oli d'oliva i un dit d'aigua, i els enfornem a 180º, fins que estiguin ben escalivats, i tot seguit els traiem i els deixem refredar.
Un cop freds els pelem, els tallem en tires d'un dit, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli, posem: la ceba tallada en juliana, la farigola i el romaní juntament amb un grapat de grans de pebre negre i la pastanaga tallada a rodelles fines.
Quan tot plegat esta ben fregit, hi afegim dues cullerades de pebre vermell,ho remenem una mica i abans que es pugui cremar, hi afegim el vi, el vinagre, i un got d'aigua, i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà durant uns vint minuts,
Seguidament, afegim els pebrots abaixem el foc, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja tenim els pebrots a punt per fer-los servir per el que els necessitem.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta tant ens pot servir com a primer plat, aperitiu, o com a guarnició.
Etiquetes: La cuina dels escabetxos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1772 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.