Calamarsons amb la seva tinta, sobre llit de patates a lo pobre
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Patates a lo pobre
- Un quilo de calamarsons de mida mitjana
- Sis cebes de mida grossa
- Dos sobres de tinta de calamar
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Fumet blanc de peix
Utensilis
Una safata refractària gran
Una paella gran
Quatre plats de porcellana grans
Un full de paper d'alumini
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre tal com explico a la meva recepta, i un cop cuites, apaguem el forn i reservem les patates dintre del forn apagat.
A part, netegem els calamarsons, pelem les cebes, les tallem en juliana, i les posem a coure amb un bon raig d'oli d'oliva juntament amb els calamarsons a foc mitjà, tot remenant amb l'espàtula de fusta, corregim de sal, hi afegim la tinta i un cullerot de fumet, ho remenem, i deixem que coguin fins que els tenim cuits al nostre gust, i tot seguit passem a muntar els plats de la següent manera: agafem els quatre plats, fem un llit en el fons amb les patates a lo pobre, i al damunt repartim els calamarsons amb la seva tinta, i ja tenim els plats a punt per servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: