Quiche Lorraine amb sardines
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: França
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una placa de pasta de full
- Cinc sardines de mida mitjana
- 200 cl. de nata líquida per muntar
- Oli d'oliva
- 100 cl. de llet sencera
- Tres ous
- Nou moscada
- 200 grams de formatge Emmental ratllat
- Quatre porros
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
- Mantega
6 racions
Utensilis
Un motlle rodó de 24 centímetres
Un bol de vidre gran
Una safata de cartró rodona amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un setrill
Una batedora elèctrica
Una safata plana
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament netegem les sardines, i les deixem obertes com si fossin un ventall sense l'espina central, i les reservem en una safata.
A part, tallem els porros ben menuts, i els saltem en una paella amb oli d'oliva fins que estiguin transparents, i els reservem.
Tot seguit, espolsem farina en el marbre de la cuina, l'estirem amb el corró, i tot seguit la punxem amb l'altre corró, i folrem el motlle de la quiche engreixat i enfarinat, i ho reservem.
Seguidament, prees-calfem el for a 200º, i seguim preparant la quiche de la següent manera: En el bol de vidre, posem els ous esclatats, la llet, la nata, un pessic de nou moscada, ho batem tot junt amb la batedora elèctrica, i tot seguit, hi afegim els porros i el formatge ratllat, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i ho aboquem en el motlle, posem el forn a 180º, ho enfornem durant trenta minuts, ho retirem del forn per posar-hi les sardines al damunt (amb la pell a sota), amb un rajolí d'oli ben fi amb el setrill, i la tornem a posar en el forn durant deu minuts més, i ja tenim la quiche a punt per posar en una safata de cartró amb una blonda, i
servir-la a taula.
45min
Etiquetes: La cuina de la quiche Lorraine Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2430 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.