Romesco de rèmol, amb patates a lo pobre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Utensilis

Una cassola marinera metàl·lica
Una safata refractaria
Quatre plats plans de porcellana
Un batedor de varetes

Elaboració

Quan anem a comprar el rèmol, demanem que ens el tallin en quatre trossos, i amb el cap i la resta d'espines, en farem el fumet.
Primerament pelem les patates, les tallem en rodelles fines i les posem a la safata refractaria.
Tot seguit, tallem les cebes en juliana, i les barregem amb les patates, les salpebrem, les reguem amb un got de vi blanc i un bon raig d'oli d'oliva, ho remenem tot ben remenat, tapem la safata amb un paper d'alumini, i ho enfornem a 180º fins que les patates estiguin cuites, apaguem el forn, i deixem les patates dintre del forn, amb la porta ajustada.
Seguidament, posem un got de conyac a la cassola marinera, i quan ja és calent, ho flamegem i tot seguit hi afegim tres cullerots de romesco i tres cullerots de fumet, i ho remenem amb el batedor de varetes, i quan arrenqui el bull, hi afegim els talls de rèmol salpebrats, i amb el foc mitjà deixem que coguin fins que estiguin cuits al nostre gust, i muntem els plats de la següent manera: amb les patates a lo pobre fem un llit en cadascun dels quatre plats, en el centre del plat posem un tall de rèmol, i per acabar el plat, ho cobrim tot plegat amb el romesco, i ja ho tindrem llest per servir a taula.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se