Arròs de galeres i cloïsses amb carxofes
Aprofitar la temporada de carxofes i galeres per fer un arròs sucós i melós.
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Costa catalana
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Arròs – 4 tasses per persona, uns 400 gr
- 12 galeres
- 16 cloïsses
- 6 carxofes
- 1 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 12 tomàquet cherry
- 1 all
- 1/2 got de vi blanc
- Brou de verdures
- Oli
- Sal
- Pebre negre
- Pebre vermell
4 racions
Elaboració
En una cassola, es fregeixen les carxofes tallades en quatre parts i es reserven.
Al mateix oli es marquen les galeres, volta i volta, i es reserven.
Després fem el sofregit amb la ceba, els dos pebrots, les tomaques i l’all. Hi afegim sal, pebre i el mig got de vi blanc. Les tomaques les reservem perquè no es desfacin.
Un cop evaporat el vi, tirem l’arròs i la sofregim. Hi afegim també les carxofes.
Tirem el brou de verdures. I ho deixem coure 20/25 minuts.
5 minuts abans de treure, hi posem les cloïsses, que s’obrin.
I finalment s’hi incorporen les galeres.
25min
Notes
Consells
També es pot posar un brou de peix, però prefereixo el brou de verdures per no perdre el gust de les galeres.
Es pot acompanyar amb una amanida d'escarola i tomàquet i unes olives negres
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1609 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.